Ceskoslovensky Vlcak för vem?


CsV, för vem? 

Varje ägare av vilken ras, eller typ av hund som helst ska vara ansvarsfull, uppmärksam och omsorgsfull. Hållandet, medicinsk omvårdnad, foder, träning och socialisering är bara några av de bas behov man ska vara införstådd med innan man skaffar sig en hund. Om inte en potentiell hundägare är villig och har kunskapen att ge en hund de grundläggande förutsättningarna för ett bra liv bör man vänta, eller avstå helt från att skaffa hund. Att äga ett djur och inte kunna tillgodo se dess behov är grymt, försumligt och strider mot lagen. På grund av stridigheterna som omger hundar av wolfdog typ måste potentiella ägare till dessa vara ännu mer uppmärksamma på ansvaret som följer med att äga en sådan här hund än ägare till hundar av många andra raser. Det finns några punkter att betänka när det gäller ägande av en CsV.Är du rätt människa för en Ceskoslovensky Vlcak?

Innan du köper en hund av denna ras, svara ärligt på dessa frågor:Hane eller tik?

Det här är förmodligen bara en smaksak. En tik av vilken ras som helst är oftast en mindre utmaning för ägaren. Hanar har ibland en förmåga att bli mer aggressiva, vilket även tikar kan bli i och för sig. Okastrerade hanar kommer med stor dyrkan förfölja löp tikar och detta beteende kan bli ganska tufft och gå dig på nerverna. En hane kommer markera revir på promenaderna och en del tycker att detta är ett ”problem”. Det bästa man kan göra är att prata med så många CsV ägare som möjligt för att få deras uppfattning, berätta om din nuvarande situation och berätta naturligtvis om dina behov/önskemål samt situation för uppfödaren med. Tillsammans kan ni komma fram till vilket kön som passar dig bäst.


Valp eller äldre hund?

En valp ger dig omfattande möjligheter att själv forma hunden så att den blir ett så bra djur som dess gener tillåter. Till skillnad från en vuxen hund har inte valpen någon lång bakgrund (positiv eller negativ) att ta hänsyn till. Du kan koncentrera dig på inledande träning och socialisering istället för att träna och socialisera om. När en valp kommer hem till ett välanpassat hem kan den då lätt bli en väsentlig del av de dagliga aktiviteterna.


Att förbereda sitt hem.

Det finns massa saker du bör tänka på innan du tar hem en valp. Den här lilla varelsen som du snart ska få hem behöver den allra bästa tänkbara omsorg.LEKSAKER: I djur affären hittar du massa bra leksaker till din valp så den kan få något att bita i som inte kostar en förmögenhet att laga. Valpens tänder kommer att växa, klia och bytas ut under dess första månader så det är helt naturligt för den att bita i saker för att stilla klådan, ömheten. Kom bara ihåg att CsV har kraftiga käkar och att alla tugg leksaker inte är lämpliga för dem. Köp starka/ robusta saker.