Neddy

Neddy går egentligen inte beskrivas utan ska upplevas IRL! Hon är mitt hjärtegryn, plutti-plutt-plutt hund, bäbis och allt vad det nu kan vara. Jag förmänskligar henne, höjer henne till skyarna och dyrkar nästan marken hon går på. Kort och gott så har Neddan lyckat linda mig flera varv runt sin tass! Och hon har gjort det med stil dessutom!


Hon är ett impulsköp, det bästa jag har gjort! En kille på mitt jobb hade köpt en valp men tyvärr visade det sig att hans ena dotter var allergisk så hunden var tvungen att säljas. Han visade en bild på valpen och..... Jag panik ringde till sambon som "trollade" fram 3500kr och en dag efter så anlände en 9 veckors plutt till oss. Hon var så söt och så liten och så helt fruktansvärt underbar!! Hon låg i våran säng från dag ett hela natten och har gjort så ända sen dess. Hon väntar snällt tills man har vikit undan täcket, sen hoppar hon upp och rullar ihop sig på min kudde. Sen kan man ligga nos mot näsa och bara myyyyyyyyyyysa.


Neddy är född 25 juli 2003 och är en blandning Schäfer/Rottweiler/Labrador. Jag har verkligen analyserat både hennes utseende och hennes mentalitet men inte kommit fram till vilken egenskap hon har fått från vilken ras eller hur det kommer sig att hon ser ut som hon gör. Neddan är sportmodellen av Rottweiler, slank, lite längre nos men med exakt samma teckning och färger. Hon har OTROLIG utstrålning och är mycket vacker! Hon har TURBO.... Det är en jäkla hastighet på den hunden och hon påminner om en greyhound när hon sätter iväg, å sätta iväg DET kan hon!!


Hon är otroligt lättlärd. Vi började Agility förra sommaren och redan nu kör hon tunnlar, slalom, däck och alla möjliga kombinationer av hopp i ett rasande tempo. Hon tar sig oftast igenom en hel bana på mycket snabb tid och är totalt orädd. En lite blåsig dag råkade den platta tunneln trassla till sig och det blev tvärstopp för fröken Neddy när hon rusade in i den. Pressningen sprattlade och hade sig och jag tänkte att nu kommer hon aldrig ge sig in i den igen... Jag trasslade ut min lilla blandis tös, rättade till tunneln och på den igen. Som en torped for Neddy igenom och var lika go och glad som vanligt!! Vissa dagar när denna duracell hund har laddat batterierna till max kan hon få tuppjuck, greppa en hinder pinne på banan och springa runt, runt, runt med den i munnen som om hon hade eld i röven. Man KAN helt enkelt inte bli bannad på en så levnadsglad jycke!


Social är bara förnamnet på denna tös. Hon älskar människor, allt och alla. Hon vill gärna vara i centrum och har hon möjlighet sitter hon i folks knä. Han man väl börjat att gosa med henne så kan man likaväl ringa och sjukskriva sig från jobbet det närmaste halvåret för Neddy duttar, puffar och pockar på en för att man ska fortsätta. Och hon ger inte upp i första taget. Man kan ta med henne överallt och hon backar inte för äventyr. Urskog eller storstad är skit samma för Neddy. Roligt kan man ha överallt och hon finner sig tillrätta blixt fort!


Som sagt. Hon är en guldklimp. Hon har allt man kan begära av en hund och lite till. Jag skulle inte sälja henne för alla ren raser i världen och hade jag kunnat hade jag klonat henne i mass upplaga. Alla skulle ha en Nedda! Det hade onekligen lättat upp stämningen för många! Mitt hjärta klappar mycket hårt för denna hund, jag älskar henne verkligen!


Neddys sång: (melodi: myggan hubbe)

Jaaaaaaaag är en liten blandis å Neddy heter jag
jag bor ju i ett dårhus om ni vill veta vad
Jag har en lille brorsa som tuggar på mig jämt
dom kallar honom "vargen" men det är nog ett skämt.......

Å här finns Schäfern Elton, gammal, trött och stel
Cloud retar honom jämt, så snart får han ett spel
Sen har vi Emma rottis som tror hon e så tuff
men jag har genomskådat hennes jäkla bluff

Sen finns här tre små katter varför vet jag ej
jag menar vill dom kela så räcker det med mig
För jag är bäst i världen, söt, snäll och rar
Jag ska plåga ihjäl dom andra så bara jag blir kvar....