Wolfsirius Midwinter Storm

Valp: Storm föddes 17 december 2005 och flyttade in till oss en kall vinterdag i början av 2006. Då jag alltid föredragit tikar så var hon mycket efterlängtad och jag hade målat upp en bild av hur underbart det skulle bli med en söt liten tik i familjen. Storm tog snabbt ned mig på jorden igen kan man säga för hon var inte alls den bedårande lilla valp jag hade förväntat mig.  Storm var himmel och helvete i ett och samma paket! En liten och späd madam vars vackra / feminina utseende fullkomligt utstrålade oskuldsfullhet. Men bakom den vackra fasaden bodde en liiiiiten och mycket bestämd demon och när den tittade fram blev man MYCKET förvånad! Om hon passar in på beskrivningen av en typisk Saarloos tik så kommer det förmodligen att dröja ett tag innan vi skaffar en sådan igen, för det ryms mycket attityd i ett sånt litet paket.


När Storm var riktigt liten blev hon vansinnig om man nekade henne att göra vissa saker. Hon morrade, fräste och gick fram som en symaskin om hon inte fick sin vilja fram och alla vet väl hur vassa valp tänder är?! *ouch* Det mesta av detta beteende växte tack och lov bort och jag tror att det i grund och botten handlade om osäkerhet. En annan sak som var speciell med Storm var hennes tyg beroende. Under sitt första levnadsår och käkade upp 5 stora mattor, en hörnsoffa, ett antal filtar, div kläder, ett överkast, ett duntäcke osv. Inget var säkert i hennes närhet och fort gick det.


Hon var ganska nervös av sig som valp och mycket reserverad mot främlingar, faktiskt så pass nervös att jag ett tag trodde att det skulle bli problem för henne senare i livet. Men Storm är en sådan hund som aldrig slutar att förvåna en.


Unghund: Runt ett års ålder genomgick Storm en radikal förändrig. Helt plötsligt förvandlades hon till en extremt framåt hund vars nyfikenhet inte visste några som helst gränser. Hon skulle undersöka allt vi stötte på, kunde utan problem hälsa på främlingar nästan omgående och for runt som en torped i sin iver att upptäcka nya saker. Hon var snabb, både i tanke och handling, envis som tusan och väldigt lättlärd. Problemet med henne var att hon tappade koncentrationen väldigt fort, hon hade helt enkelt inte tid att stanna upp och lära sig saker.

Rumsrenheten dröjde länge på Storm och när gick in i sitt första löp vid 16 månaders ålder hoppades vi på att hon äntligen skulle sluta göra inne. Men det dröjde nästan ytterligare 8 månader innan hon faktiskt slutade och då hade vi väl mer eller mindre accepterat att hon aldrig skulle bli rumsren.


Vuxen: Den lilla damen stannade tillslut på 64 cm och runt 27 kilo. Hon är vacker som en saga och en av de mest feminina hundar jag har sett, till och med hennes tassar utstrålar kvinnlighet. Men för den saken skull är hon ingen bräcklig liten varelse, nej snarare tvärt om. Storm är en bestämd dam som kan ta för sig och talar om vart skåpet ska stå. Hon är den mest högljudda av våra Saarloos och skäller mer än någon av de andra, hennes skall är dessutom otroligt skarpt och skärande vilken kan orsaka lätt huvudvärk ibland. Till exempel om någon av de andra hundarna kliver på henne, då blir hon mycket upprörd och fräser ifrån.


Hon är kvick, har otrolig energi, är lättlärd och kan man bara fånga hennes uppmärksamhet (och behålla den) är hon vansinnigt lätt att jobba med. Lite bitchig, lite hetsigare än grabbarna och har lite mer humörs svängningar men inte så att det stör. Vi har haft många duster jag och Storm och fler kommer det säkert bli men jag ångrar inte att hon kom hit och skulle aldrig byta bort henne. Hon är en fruktansvärt trevlig hund, som är lätt att få kontakt med. Sen är hon ju vansinnigt bra på att se sådär liten, olycklig och oskyldig ut med så man bara smälter. Hon är ju av kvinnligt kön och kan knepen. ;)